top of page

Nog efficiënter trainen met de inspanningstest van uVida

Bij Studio Tempel kunnen we je nu nog beter en gerichter helpen met de uVida inspanningstest en de uVida rustmeting. Beide tests vertellen je wat jouw lichaam écht nodig heeft: de inspanningstest gaat over jouw beweegstatus en training. De rustmeting gaat over stofwisseling en voeding.


In dit blog lees je meer over de inspanningsmeting. Hoe zorgen we ervoor dat jij zo efficiënt mogelijk kunt trainen, passend bij jouw lichaam, met maximaal resultaat?


Het doel van de inspanningstest is om jouw trainingsdoel sneller en veiliger te bereiken. We leren over je huidige beweegstatus, en over hoe we jou nog beter kunnen begeleiden in onze trainingsstudio. Op weg naar nog meer resultaat!


Hoe werkt het?

Tijdens de inspanningstest maken we gebruik van de ademgasanalyse. Een geavanceerde methode om verschillende waardes te meten: de VO2 max, de verschillende hartslagszones, de (an)aerobe drempel en meer. Net als bij de rustmeting krijg je tijdens de test een masker op, die jouw ademgasanalyse maakt. Het verschil is dat deze meting niet in rust wordt gehouden, maar de naam zegt het al: tijdens inspanning. Wij kiezen voor de fiets.


De inspanningstest geeft dus informatie over verschillende waarden die belangrijk zijn voor jouw training, bijvoorbeeld hartslagzones; de verschillende omslagpunten in jouw stofwisseling. Elk op een specifieke hartslag. Deze punten zijn goed om te weten om een trainingsplan te maken die zo optimaal mogelijk werkt, je leert onder andere hoe je de verhouding trainingen en herstel goed verdeeld. Je kunt de verschillende trainingszones gebruiken in verschillende trainingen. Bijvoorbeeld twee keer per week een training onder begeleiding op jouw specifieke hartslag in hoge intensiteit in de studio, en thuis train je nog een keer op een wat lagere intensiteit. Je doet niet zomaar wat: want je weet precies in welke hartslagzones je welke training moet uitvoeren.


Daarnaast krijg jij jouw VO2max. Dit getal geeft aan hoe goed jouw lichaam is in het opnemen, transporteren en gebruiken van zuurstof. Eén van de belangrijkste pijlers van gezondheid! Ook meet het uVida apparaat hoe goed jouw lichaam kan herstellen.


Als we al deze informatie hebben kunnen we samen kunnen we kijken hoe je je weekplanning zo efficiënt mogelijk indeelt om maximale gezondheidswinst te behalen.


De vetverbranding en suikerverbranding

Sport je op een lage intensiteit, dan gaat je lichaam in de modus van vetverbranding. Dit is de modus die jou de hele dag draaiend houdt, dit hou je heel lang vol. Ga je op een hogere intensiteit bewegen, dan gaat je lichaam over in de suikerverbranding. Deze is minder

efficiënt én sneller op. Blijf je lang in deze hoge intensiteit trainen, dan krijg je dat verzuurde gevoel wat je misschien wel kent. Dan is je lichaam er op den duur klaar mee en moet je stoppen om te rusten.


Het doel is om aan de hand van jouw meetresultaten altijd zo efficiënt mogelijk te trainen. Vijf, zes of zeven keer per week trainen is niet altijd beter dan drie keer per week. Liever drie keer per week passend bij jouw waarden, dan elke dag van de week maximaal.


Het vervolg

Na je meting krijg je van ons de uitslag en deze bespreken we direct. Train je al bij ons? Dan passen wij de trainingen voortaan aan op jouw resultaten. Train je nog niet bij ons, dan kunnen we jou helpen met een trainingsplan. Voor een uitgebreid advies bieden wij een extra consult, dan kunnen we samen kijken wat het beste is voor jou. Je krijgt ook toegang tot je eigen resultaat in de uVida app. Hier vind je al jouw informatie terug. En goed om te weten: elke analyse die je bij ons doet, wordt door wetenschappers in Duitsland gecontroleerd.


Rustmeting samen met de inspanningstest

Met alleen de inspanningsmeting krijg je veel informatie over waar jij op dit moment staat op het gebied van beweging; en welke manier van trainen bij jou past. Combineer je de rustmeting met de inspanningstest, dan ontstaat er een compleet beeld waarmee we goed kunnen bepalen wat er nodig is voor jou, om de stofwisseling nog meer te verbeteren. En hoe beter de stofwisseling, hoe meer energie, waardoor je sneller afvalt, sneller spiermassa opbouwt en je beter in je vel voelt. En dat maakt een gezonder lichaam! Wil je meer lezen over de rustmeting? Lees dan dit blog.
Comments


180907_173007_shoot_aljan_annely_highres.jpg

Studio Tempel

Wat leuk dat je dit blog leest! Wij zijn Annely en Aljan, broer en zus. 

Door onze eigen ervaring hebben wij een enorme passie ontwikkeld voor voeding, beweging en gezondheid. Via dit blog willen wij leuke en interessante informatie delen die verband hebben met deze onderwerpen. 

Plan je intake gesprek

Heb je prikkelbare darm syndroom of andere darmklachten? Wil je weten hoe ik je kan helpen? Een intake gesprek duurt 60 minuten en is altijd gratis!

Recente blog's

Studio Tempel

Koedijk 8b

7908 TA Hoogeveen

info@annelytempel.nl / info@aljantempel.nl

  • Linkedin
  • Facebook
Waar vind je mij?

Mijn praktijk is gevestigd bij strand Nijstad. Een uniek recreatiegebied vlak achter Hoogeveen. De locatie is erg makkelijk te bereiken en er is meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid.

bottom of page