top of page

Chocolade - bananenbrood

Tijd

60

Porties

12

Categorie

Tussendoor

Ingredienten

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden.


Stap 2

Pak twee glazen kommen en doe in de ene glazen kom de eidooiers en in de andere glazen kom het eiwit. Zet voor nu de kom met eiwit even weg.


Stap 3

Voeg bij de eidooiers: 8 dadels, 75 ml volle melk, 1 tl speculaas kruiden, vanille extract, bakpoeder en 1 tl (keltisch) zeezout toe. Pureer het met een staafmixer fijn. Voeg daarna 3 bananen toe en pureer ook dit fijn.


Stap 4

Voeg ondertussen het haver- en kokosmeel toe bij het bananen beslag en mix het met een mixer goed door elkaar.


Stap 5

Smelt 50 gr. roomboter in een pannetje. Pak ondertussen 1 reep (100 gr) 85% chocola en mix het met een keukenmachine zo fijn mogelijk. Voeg het chocola samen met de gesmolten roomboter bij het bananen beslag en mix het met een mixer voor nog eens 2 minuten.


Stap 6

Mix nu het eiwit met een mixer tot een super luchtig beslag. Pak een spatel en voeg beetje bij beetje het luchtige eiwit toe bij het bananen beslag. Roer het heel voorzichtig door elkaar heen. Als je het eiwit goed door het bananen beslag is geroerd doe je het in een cake blik.


Stap 7

Leg als laatste de walnoten boven op het beslag en bak de chocolade - bananenbrood voor 40 minuten op 175 graden. Eet smakelijk!

bottom of page