top of page

Ronald en miranda
Over gezond eten in een druk ondernemers bestaan

Ronald en Miranda runnen samen een winkel in Hollandscheveld. Door het drukke ondernemersbestaan schiet sporten er al snel bij in. Maar als liefhebbers van het goede leven werd het volgens hen toch tijd om in actie te komen. Ze begonnen met sporten bij Annely en ik help ze met het maken van andere keuzes in hun voedingspatroon.

Succesverhaal: Ronald & Miranda – Over gezond eten in een druk ondernemersbestaan

Ronald en Miranda runnen samen een winkel in Hollandscheveld: vloer en gordijnshop.nl. Door het drukke ondernemersbestaan schiet sporten er al gauw bij in. Maar als liefhebbers van het goede leven, werd het toch tijd om in actie te komen.

Miranda vertelt: “Ik wilde graag afvallen, maar omdat we beide ondernemers zijn, zijn de dagen snel gevuld. Je moet er simpelweg tijd voor vrij maken en dan is er altijd wel iets belangrijker. Ook Ronald vond het tijd voor een omslag: “We zijn veel in de winkel en hebben we gewoon niet veel tijd voor onszelf. Werken doen we graag hoor, maar ik had ook zoiets van: het móet nu anders. Hoe gaan we dit doen? Via via kreeg ik het nummer van Annely, dus ik zei: ik app haar gewoon. Zo gezegd, zo gedaan.”

Ze besloten op een vaste dag een uurtje te blokken. Een heilig sportuurtje waar niets overheen gepland kan worden. Er volgde al snel een intake met Annely. Ronald: “Een fijn gesprek waarin wij onze wensen vertelden en Annely vertelde wat er mogelijk was. Zo kregen we het naast trainen ook voer voedingsadvies via Aljan, Annely haar broer. Lekker eten is ook een dingetje. Ik hou van brood, en lekkere hapjes. Maar ik wist dat ik structureel iets moest veranderen om me fitter te voelen. Overigens ben ik geen monnik en wilde ik in het weekend wel lekker blijven genieten”.

 

Twee weken na de intake gingen Ronald en Miranda aan de bak. Trainen bij Annely, voedingsadvies bij Aljan. Miranda: “We trainen één keer in de week, elke maandagochtend. De trainingen zijn oprecht superleuk. Annely luistert goed naar je, ook als je klachten hebt. Ronald gaat verder: “Ik had vaak last van mijn rug. Annely bekijkt hoe ik de spieren zo kan trainen, dat de belasting minder wordt. Dit werkt top. Al vrij snel ging mijn rugpijn naar een heel ander niveau. We zijn nog jong, gaan nog een hele tijd mee als het goed is. Die kwaliteit wil ik niet nu al beïnvloeden door vervelende klachten.

Het voedingsadvies van Aljan startte met het bepalen van een doel. Ronald: “We wilden ons vooral fitter en minder vermoeid voelen. Meer energie krijgen. Het ging niet per se om het afvallen. Al zijn die verdwenen kilo’s natuurlijk wel mooi meegenomen! Op basis van dit doelen maakte Aljan in kleine stapjes wijzigingen in onze voeding. Niet alleen ander eten, maar ook een andere manier van eten bereiden. Zo konden we langzaam wennen aan de nieuwe eetgewoonten, en op die manier is he ook echt goed te doen. Het gaat niet vanzelf, je moet natuurlijk zelf aan slag met de tips en uitleg van Aljan. Maar op deze manier hebben we ons doel inmiddels wel bereikt!”

 

Voor Ronald en Miranda is het niet alleen handig, maar ook leuk om samen te trainen. Miranda: “Ik vind het prettig dat ik niet in een grote groep hoeft te trainen. Het is echt anders dan de sportschool, waar je met een hooguit een trainingsschema, op jezelf bent aangewezen. Eerlijk is eerlijk: het is een grotere investering. Maar juist daardoor zet ik me veel meer in. Ik betaal, dus ik wil ook resultaat! Daarbij is het het geld ook gewoon dubbel en dwars waard. Dus voor ons geen twijfel meer. Ronald: “Een personal trainer is inderdaad kostbaarder, maar je hebt wel echt een stok achter de deur. De drempel om af te zeggen of niet te gaan is hoog.”

 

Inmiddels zijn Ronald en Miranda 7 maanden verder en al zo’n 15 kilo kwijt. Maar het grootste voordeel: ze voelen zich aanzienlijk fitter. Ronald: “De combinatie met het voedingsadvies van Aljan is voor ons echt de winner. Met alleen één keer sporten per week zou ik het niet redden. We hebben onze hele levensstijl iets aangepast. Door te sporten krijgen we energie en door het anders eten zijn we afvallen. We zijn een lopend goed voorbeeld, mensen zien inmiddels dat we fysiek veranderen. Dan willen ze natuurlijk weten hoe we dat gedaan hebben. Dan heb ik aan een antwoord van 3 woorden genoeg: Annely en Aljan. Het is zeker een aanrader!

Geinspireerd?

Aljan Tempel - Studio Tempel 
info@aljantempel.nl |  06 10599810

bottom of page