top of page

Wokgerecht met groenten, runder gehaktballetjes en rijstnoedels

Tijd

25

Porties

3

Categorie

Lunch/Diner

Ingredienten


Kruiden


PS: *Soya saus zijn ook te verkrijgen bij boerderij winkel de naoberhoeve in Echten. https://www.naoberhoeve.nl


Wist je dat één van de aller beste soya sausen geproduceerd wordt in ons eigen land? In Rotterdam. https://www.tomasu.nl/en/how-its-made

Bereiding

Stap 1

Kruid het rundergehakt met 0,75 tl paprika poeder, 0,75 tl kerrie poeder, 0,75 tl koriander poeder, 0,75 tl gember poeder, 0,75 tl laos poeder, (keltisch) zeezout en peper. Draai hier kleine balletjes van en zet het even weg.


Stap 2

Pak een pannetje en breng water met een tl keltisch zeezout aan de kook. Kook vervolgens de rijst noodles in 3 tot 4 minuten gaar. Als de noodles gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Voeg 1 el olijfolie toe. Goed roeren.


Stap 3

Verhit een grote gietijzeren wok en voeg 4 el kokosolie toe. Bak de gehakt balletjes kort aan. Haal ze daarna uit de pan en zet ze weer even weg. Laat het vet in de pan zitten. Dit geeft vele smaak.


Stap 4

Voeg bij het vet in de gietijzeren pan 0,75 tl paprika poeder, 0,75 tl kerrie poeder, 0,75 tl koriander poeder, 0,75 tl gember poeder, 0,75 tl laos poeder toe. Haal de blaadjes tijm van de takjes en snipper de teentjes knoflook. Doe dit ook bij de pan in.


Stap 5

Snijd de alle groenten fijn en roerbak het een aantal minuten. Voeg ook 3 el citroensap, 3 el vissaus en 4 el soja saus en 3 el kokosmelk 18% toe.


Stap 6

Doe de gehaktballetjes terug in de pan en roerbak alles nog 2 minuten. Serveer de groenten met gehaktballetjes op of naast de rijstnoodles. Eet smakelijk!bottom of page