top of page

Wok gerecht met Thaise groenten, kippendij en rijstnoedels

Tijd

25

Porties

3

Categorie

Lunch/Diner

Ingredienten


Kruiden


PS: *Soya saus zijn ook te verkrijgen bij boerderij winkel de naoberhoeve in Echten. https://www.naoberhoeve.nl


Wist je dat één van de aller beste soya sausen geproduceerd wordt in ons eigen land? In Rotterdam. https://www.tomasu.nl/en/how-its-made

Bereiding

Stap 1

Snijd de kippendij in kleine blokjes en marineer met 1 el olijfolie, 1 tl vijf chinese kruiden, 2 cm geraspte gember, en twee teentjes fijn gesneden knoflook. Zet het even weg.


Stap 2

Snijd de winterpeen in kleine blokjes. Je kunt er voor kiezen om de winterpeen en thaise groenten 1 tot 2 minuten te blancheren. Dit hoeft niet. Als je het blancheert laat de groenten minimaal 3 minuten afkoelen zodat het meeste vocht verdampt is.


Stap 3

Pak een pannetje en breng water met een tl keltisch zeezout aan de kook. Kook vervolgens de rijst noodles in 3 tot 4 minuten gaar. Als de noodles gaar zijn giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Voeg 1 el olijfolie toe. Goed roeren.


Stap 4

Verhit een grote gietijzeren wok en voeg 2 el kokosolie toe. Bak de kippendij kort aan. Zodra de kippendij bijna gaar is voeg je de groenten toe. Breng op smaak met 3 el soyasaus, 3 el vissaus, 2 el citroensap, (keltisch) zeezout en peper.


Stap 5

Snijd als laatste 50 gr bosui fijn en strooi dit over of door het gerecht heen. Eet smakelijk!

bottom of page