top of page

Water kefir

Tijd

48 uur

Porties

5

Categorie

Ingredienten


Benodigdheden

  • Glazen wekpot

  • Glazen melkfles

  • Plastic zeef

  • Spatel


Bereiding

Laten fermenteren

In het kort komt het er op neer dat je 900ml water met 50 gram suiker en 50 gram waterkefir korrels 48 uur lang op een donkere plaats in een weckpot laat fermenteren. De ideale temperatuur om de waterkefir te laten fermenteren is tussen de 20 en 30 graden. Ontlucht de pot en roer of schud hem minimaal 2x per dag


Als het klaar is...

Na 48 uur schenk je de waterkefir door een plastic zeef in een glazen meetkan. Je scheid zo de korrels van de waterkefir. Vervolgens kan je de waterkefir makkelijk in een glazen fles overgieten. De kefirkorrels kun je schoonmaken met koud water en opnieuw in een weckpot doen met 900ml water, 50 gram suiker en 50 gram waterkefir korrels. De waterkefir kun je bewaren in een glazen fles in de koelkast.


De kefir korrels groeien snel, 50 gram kefir korrels is in mijn ervaring voldoende om 900 ml waterkefir te maken. Het restant aan kefir korrels kan ja weggooien of je kunt iemand anders blij maken.


Belangrijk

Gebruik geen schoonmaakmiddelen om de weckpot schoon te maken. Gebruik heet water en een schone aparte schuurspons die je nergens anders voor gebruikt. Laat de kefir korrels niet in aanraking komen met metaal.

bottom of page