top of page
IMG_7559.heic

Ellen

Eigenlijk was ik vroeger nooit echt een sporter. Het zat simpelweg niet in mijn systeem met een druk sociaal leven, een leuke maar drukke baan en daarnaast ben ik hartpatiënt en diabeet. Aljan is voor mij de perfecte trainer. Ik kan op hem bouwen; hij houdt mijn hartslag in de gaten en als ik meer wil, houdt hij me even tegen.

Succesverhaal: Trainen als hartpatiënt en diabeet.

Eigenlijk was ik vroeger nooit echt een sporter. Het zat simpelweg niet in mijn systeem met een druk sociaal leven, een leuke maar drukke baan en daarnaast ben ik diabeet. Maar dit veranderde toen ik geselecteerd werd om met de Bas van de Goor foundation naar IJsland te gaan. Dit is een foundation om mensen met diabetes aan te moedigen meer te sporten en te bewegen. Een mooie kans op een unieke ervaring. 

 

Deze selectie veranderde iets. Uiteraard wilde ik goed voorbereid en fit aan de trip beginnen. Ik vond een leuke sportschool en ging aan de slag. Met succes. De reis was een prachtige ervaring en ook toen ik terugkwam, ben ik fanatiek blijven sporten. Maar van niet sporten ging ik eigenlijk naar té veel sporten. Story of my life: het is vaak alles of niets.

Hierdoor liep ik tegen blessures aan. Ik gaf m’n lichaam niet genoeg rust. Door de blessures stopte ik met sporten, zegde de sportschool op want ‘het lukte toch niet’. Een neerwaartse spiraal volgde. 

 

Tijdens de IJsland-trip heb ik geleerd om niet bij de pakken neer te zitten, dus ik wist: er moet iets veranderen. Zowel met sporten als met voeding wilde ik aan de slag. Ik begon te googelen en kwam zo bij Aljan terecht. Tijdens de intake voor voedingsadvies kwam ik erachter dat hij ook training gaf. Boekte meteen een proefles en daarna wist ik: dit is het. Het voelde goed en ik kreeg er meteen positieve energie van. Sindsdien ga ik twee keer per week vanuit Oosterwolde naar Hoogeveen op en neer. Maar dit heb ik er zeker voor over. 

 

In 2021 ging het mis. We hadden heerlijk getraind, maar ik voelde me niet zo lekker. Aljan pakte mijn telefoon om mijn app met bloedsuikers te checken, maar alles was goed. Toch was het ineens over en uit en moest er een ambulance worden gebeld. Enorm schrikken, maar Aljan en ook Annely hebben heel goed voor me gezorgd tot de hulp er was. 

 

Veel onderzoeken volgenden, lange tijd zonder conclusie. Tot de dag dat ik een fietstest deed. Na 10 minuten moest ik stoppen. Ik had nog genoeg energie over maar m’n bloeddruk werd torenhoog en mijn hartslag vertoonde enorme pieken. De arts maakte een afspraak bij de cardioloog. Ik bleek niet alleen diabeet, maar ook hartpatiënt.

 

Ik kwam terecht in een lang revalidatietraject. Eind vorige zomer mocht ik eindelijk weer beginnen met trainen bij Aljan. Ik kon weer opnieuw beginnen, moest mijn conditie en kracht weer opbouwen.  Inmiddels ben ik weer goed op weg. Aljan is voor mij de perfecte trainer. Ik kan op hem bouwen; hij houdt mijn hartslag in de gaten en als ik meer wil, houdt hij me even tegen. Zo zorgt hij ervoor dat ik niet over mijn grens ga. Hij kan goed uitleggen waarom ik iets beter even niet kan doen en dat helpt bij mijn alles of niets-instelling. 

 

Nu ben ik diabeet en hartpatiënt, terwijl ik wel sport en goed op m’n voeding let. Het kan dus iedereen overkomen. Als ik met mijn verhaal iemand kan helpen om toch het sporten om te pakken en het bewegen leuk te vinden, ben ik blij. Je haalt er zoveel winst uit, niet alleen fysiek maar ook mentaal. We praten erover tijdens sporten en als ik met andere mensen train is er ook interesse in elkaar. Dat is het ook het fijne van de kleinschaligheid van Studio Tempel: persoonlijke begeleiding en oprechte aandacht. Aljan heeft zelfs contact gehad met mijn huisarts en revalidatieteam om het sporten zo goed mogelijk op mijn situatie af te stemmen. Dus heb je medische klachten, maar wil je toch sporten, maar twijfel je nog? Ik zeg: doen! 

Geinspireerd?

Aljan Tempel - Studio Tempel 
info@aljantempel.nl |  06 10599810

bottom of page