top of page

Zoete aardappel- en knolselderij puree met gehaktbal

Tijd

30

Porties

3

Categorie

Diner

Ingredienten

  • 375 gr. rundergehakt

  • 450 gr zoete aardappel

  • 1 grote knolselderij (750 gr.)

  • 5 el olijfolie

  • 1 el gemalen havermeel

  • 1 ei

  • 4 el water


Kruiden

Bereiding

Stap 1

Pak twee pannetjes en verhit in beide pannetjes wat water met een 1/2 tl (keltisch) zeezout. Schil de zoete aardappel en de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Doe in 1 pannetje de zoete aardappel en in de ander de knolselderij. Kook voor 20 minuten.


Stap 2

Pak een glazen kom en doe het rundergehakt hier in. Breng op smaak met 1 tl gehakt kruiden, 1 tl garam masala, 1 tl paprika poeder, (keltisch) zeezout en peper. Voeg ook 1 ei toe. Mix het geheel goed door elkaar met je handen. Voeg 1 el gemalen havermeel toe zodat de structuur van het gehakt dikker en minder plakkerig word. Maak er 3 gehaktballen van.


Stap 3

Verhit 3 el olijfolie in een pan en bak de gehaktballen 1 minuut op hoog vuur aan beide kanten. Voeg vervolgens 4 el water toe en bak de gehaktballen 6 minuten aan beide kanten op laag vuur met de deksel op de pan. Hoe dikker de gehaktballen zijn hoe langer je ze moet laten sudderen. Voeg als laatste een klontje home made knoflook-kruiden boter toe. Dit geeft heerlijke jus dat je over de puree kunt druppelen.


Stap 4

Giet de knolselderij af en doe terug in de pan, houd zoveel mogelijk tijm. Breng op smaak met een klontje home made knoflook-kruiden boter, (keltisch) zeezout en peper. Voor het beste resultaat kun je de knolselderij met een stafmixer pureren.


Stap 5

Giet ook de zoete aardappel af en doe terug in de pan. Voeg 2 el olijfolie toe en breng op smaak met (keltisch) zeezout en peper.


Stap 6

Serveer de zoete aardappel puree naast de knolselderij puree en vergeet niet de jus van het vlees te gebruiken. Eet smakelijk!

bottom of page