top of page

Eiermuffin

Tijd

20

Porties

4

Categorie

Ingredienten

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 175 graden.


Stap 2

Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Snijd de champignons ook fijn. Verhit een klontje roomboter in een pannetje en bak de ui, knoflook en champignons op laag vuur voor 15 minuten. Breng op smaak met (keltisch) zeezout en peper.


Stap 3

Snijd de kippendij in kleine stukjes en marineer met 1 tl kipkruiden, (keltisch) zeezout en peper. Zet even weg. Na 15 minuten haal je de ui, knoflook en champignons uit de pan en leg voor nu even weg op een bord. Zet de pan terug op hoog vuur en voeg opnieuw een klontje roomboter toe. Bak de kip 2 minuten op hoog vuur tot die licht groud bruin kleurt. Voeg de de ui, knoflook en champignons toe en bak voor nog 1 minuten op hoog vuur. Zet het vuur uit en laat even rusten.


Stap 4

Pak een glazen kom en doe hier 4 eieren in. Snijd een halve paprike zo fijn als mogelijk en snijd de bieslook ook fijn. Doe dit bij de eieren in en mix het geheel goed door elkaar. Zodra de kip is afgekoeld voeg je de kip bij het eimengsel en mix goed door elkaar. Giet het eimengsel in de holtes van een ingevette muffinvorm. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak de eiermuffins in circa 12 minuten gaar. Eetsmakelijk!


bottom of page