top of page

Leer wat jouw lichaam écht nodig heeft met de uVida rustmeting.


Bij Studio Tempel kunnen we je nu nog beter en gerichter helpen met de uVida inspanningstest en de uVida rustmeting. Beide tests vertellen je wat jouw lichaam écht nodig heeft: de inspanningstest gaat over jouw beweegstatus en training. De rustmeting gaat over stofwisseling en voeding. Het heeft overlap, je gebruikt het ene bij het andere. Het ene versterkt het andere, maar je kunt beide tests ook individueel laten uitvoeren.


In dit blog lees je meer over de rustmeting. Wat is het? Wat meten we precies en vooral belangrijk: wat doet het voor jóu?


Met de rustmeting leer jij wat jouw lichaam écht nodig heeft en kunnen we als het ware in jouw lichaam kijken. We gaan kijken naar jouw stofwisseling: wat gebeurt er op dit moment in jouw lichaam en waar ga je de meeste winst boeken. Het is net die extra wetenschappelijke onderbouwing, passend bij jouw lichaam.


Hoe werkt het?

Tijdens de test krijg je een masker op. De rustmeting is simpel: je ademt 5 minuten, en that’s it. Het apparaat maakt een ademgas-analyse. Het is een nauwkeurige meting waar allerlei informatie uit gehaald kan worden. Denk aan zuurstof en CO2, maar er zijn ook allerlei andere waarden die ook worden geanalyseerd. Aan de hand daarvan kunnen we zien wat er op dit moment in jouw stofwisseling gebeurt. Zo krijg je antwoord op vragen als: wat is het aantal calorieën dat jouw lichaam nu verbruikt? Hoeveel calorieën heeft jouw lichaam nodig? Hoe is de verdeling vetverbranding en suikerverbranding? Het laat heel nauwkeurig zien wat jouw koolhydraat, eiwit en vetverhouding is. Hoe jij nu eet/de keuzes die jij nu maakt, bepalen hoe de motor van binnen kan draaien; en hoe kunnen we dat het beste optimaliseren? Eet je te weinig vetten, of juist te veel koolhydraten. Dat bepaalt hoe je eruitziet maar ook zeker hoe jij je voelt.


Een voorbeeld

Een voorbeeld over calorieën. Uit de test komt dat jouw lichaam 2000 calorieën kan verbranden, maar jij krijgt nu 3000 binnen. Dat is een één-tweetje: je komt nu aan. Maar stel dat je juist 2200 calorieën nodig hebt, maar er maar 1700 binnenkrijgt. Mogelijk denk je: ‘dat is toch goed, want ik wil afvallen’. Maar dit werkt niet zo. Als je voor langere tijd te weinig eet, gaat dit ten koste van veel andere systemen in je lichaam, bijvoorbeeld hoe je herstelt. Of hoe je spieren groeien. Eet je continu te weinig? Dan kunnen je spieren niet groeien. Je besteedt wel tijd en geld aan trainingen, maar doordat je niet goed of genoeg eet, heb je nooit het effect wat je wilt. De uitslag van de rustmeting geeft ons informatie om jouw behoeftes in kaart te brengen en je te helpen om je doelen te bereiken.


Stress in jouw lichaam

Aan de hand van de informatie over jouw stofwisseling kunnen we ook snel zien of jouw lichaam in een efficiënte verbranding staat, of juist niet? Een hoge suikerverbranding geeft aan dat jouw lichaam veel aan het werk is, een hoge vetverbranding in rust geeft aan dat jouw lichaam goed kan herstellen en efficiënt(er) met energie omgaat. Enorm belangrijke informatie als jij doelen stelt zoals afvallen, of een verbetering in energie en je ‘fitter’ voelen.


Het vervolg

Na je meting krijg je van ons de uitslag en deze bespreken we direct. Wil je vervolgens zelf aan de slag met je voedingspatroon, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan kan je een extra voedingsconsult bijboeken. Daarmee werken we samen aan een strategie voor jou. Een manier van eten passend bij jouw leven en wensen. Doe je het liever zelf, zonder extra voedingscoaching? Dat kan natuurlijk ook.

Je krijgt hoe dan ook toegang tot je eigen resultaat in een app. Hier vind je alle jouw informatie thuis nog eens terug. En goed om te weten: elke analyse die je bij ons doet, wordt door wetenschappers in Duitsland gecontroleerd.


Rustmeting samen met de inspanningstest

Met alleen de rustmeting krijg je ontzettend veel informatie over jouw stofwisseling en kan je meteen aan de slag met je voedingspatroon. Combineer je de rustmeting met de inspanningstest, dan ontstaat er een compleet beeld waarmee we goed kunnen bepalen wat er nodig is voor jou, om de stofwisseling nog meer te verbeteren. En hoe beter de stofwisseling, hoe meer energie, waardoor je sneller afvalt en sneller spiermassa opbouwt. Wil je meer lezen over de inspanningstest? Lees dan dit blog.
Comentários


180907_173007_shoot_aljan_annely_highres.jpg

Studio Tempel

Wat leuk dat je dit blog leest! Wij zijn Annely en Aljan, broer en zus. 

Door onze eigen ervaring hebben wij een enorme passie ontwikkeld voor voeding, beweging en gezondheid. Via dit blog willen wij leuke en interessante informatie delen die verband hebben met deze onderwerpen. 

Plan je intake gesprek

Heb je prikkelbare darm syndroom of andere darmklachten? Wil je weten hoe ik je kan helpen? Een intake gesprek duurt 60 minuten en is altijd gratis!

Recente blog's

Studio Tempel

Koedijk 8b

7908 TA Hoogeveen

info@annelytempel.nl / info@aljantempel.nl

  • Linkedin
  • Facebook
Waar vind je mij?

Mijn praktijk is gevestigd bij strand Nijstad. Een uniek recreatiegebied vlak achter Hoogeveen. De locatie is erg makkelijk te bereiken en er is meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid.

bottom of page