top of page

Corona. Niks aan te doen?


– Nee, want er is tegen het virus (nog) geen medicijn.– Jazeker wel, want als je het toch krijgt hangt het af van je lichaam wat het virus met je doet. Om precies te zijn: het hangt af van je immuunsysteem. Het immuunsysteem is je verdediging tegen indringers. Zorg dus dat je die verdediging goed voor mekaar hebt. Je kunt zeggen: ‘Ik zie wel, laat maar gebeuren’. Je kunt ook denken: ‘Wat kan IKZELF doen om te zorgen dat mijn lichaam zich zo goed mogelijk kan weren tegen deze ziekteverwekker?’ Wat je binnenkrijgt is van levensbelang. Want voeding is cruciaal voor je de werking van je immuunsysteem. Hoe kun je je met de juiste voeding zo goed mogelijk wapenen tegen het virus? Hieronder de top 6 van de belangrijkste voedingstoffen ter ondersteuning van je immuunsysteem in de strijd tegen corona:

  1. Vitamine AIn dierlijke producten, met name in lever, paling en ei.In plantaardige producten zitten stoffen waar je lichaam zelf vitamine A van maakt, bijvoorbeeld in zoete aardappel, wortel, boerenkool, peterselie, spitskool en veel meer andere fruit en groenten.

  2. Vitamine CGroente en fruit, met name paprika, kiwi, peterselie, spruitjes.

  3. Vitamine DDe zon op je huid! Daarnaast in wild gevangen zalm en eieren.

  4. MagnesiumGroene bladgroenten, noten, cacao

  5. ZinkOesters, hennepzaad, cacao.

  6. SeleniumParanoten, inktvis, tonijn, chiazaad.

“Je kiest niet voor corona, maar als corona jou kiest, is een goed immuunsysteem je redding!”Comentários


180907_173007_shoot_aljan_annely_highres.jpg

Studio Tempel

Wat leuk dat je dit blog leest! Wij zijn Annely en Aljan, broer en zus. 

Door onze eigen ervaring hebben wij een enorme passie ontwikkeld voor voeding, beweging en gezondheid. Via dit blog willen wij leuke en interessante informatie delen die verband hebben met deze onderwerpen. 

Plan je intake gesprek

Heb je prikkelbare darm syndroom of andere darmklachten? Wil je weten hoe ik je kan helpen? Een intake gesprek duurt 60 minuten en is altijd gratis!

Recente blog's

Studio Tempel

Koedijk 8b

7908 TA Hoogeveen

info@annelytempel.nl / info@aljantempel.nl

  • Linkedin
  • Facebook
Waar vind je mij?

Mijn praktijk is gevestigd bij strand Nijstad. Een uniek recreatiegebied vlak achter Hoogeveen. De locatie is erg makkelijk te bereiken en er is meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid.

bottom of page