top of page
IMG_6792_jpg.jpg

PascAL

Zowel op mijn werk als privé ging het niet zo goed en ik belandde in een burn-out. Bijna een jaar zat ik thuis en toen vond ik het genoeg. Beter worden en met mezelf aan de slag gaan, dat was wat ik wilde. Dit deed ik samen met Aljan. Dit was achteraf de beste keuze die ik kon maken.

Succesverhaal: verbetering van burn-out klachten door training en voeding

Pascal zat zowel in zijn werk als privé in de knoei en liep tegen in een lastige periode aan. Hij belandde in een burn-out. Bijna een jaar zat hij thuis, toen het genoeg voor hem was. Beter worden en met zichzelf aan de slag gaan, dat was wat hij wilde. 

 

“De periode dat ik in een burn-out zat, was een lastige periode voor mij. Ik zat niet goed in mijn vel en zowel op het werk als thuis liep ik tegen wat problemen aan. Een coaching traject moest me helpen om er weer boven op te komen. Met mijn coach praatte ik veel over de situatie. Natuurlijk heeft dit wat gebracht, maar ik was nog steeds niet de oude en wilde meer doen.

 

Er kwam een periode van 4 weken vakantie aan. Ik bedacht me toen dat ik Aljan wel eens kon benaderen. Ik ken hem via mijn vriendengroep, en ik dacht dat hij me verder kon helpen. Ik had 4 weken lang alle tijd om aan mezelf te werken. Dus ik belde hem en dat was achteraf de beste keuze die ik de afgelopen tijd heb gemaakt. 

 

De bedoeling was om lichamelijk aan de slag te gaan. Meer te sporten en juist op die manier een boost te krijgen en meer rust in mijn hoofd te ervaren. We zijn in gesprek gegaan, maakten samen een plan om 2 keer per week te sporten. Die 4 weken gingen zo snel voorbij en nu, 6 maanden later, sport ik nog steeds. Ik ben zeker niet van plan om te stoppen!

 

Eén keer per week doe ik conditietraining in een kleine groep en eén keer per week train ik één op één met hem. Na afloop van de training doe ik een koud water training en duik ik het koude water van Nijstad in. Of dat went? Nee dat niet, die eerste minuut blijft pittig. Maar daarna is het is wel echt lekker, geloof me. Het is misschien gek maar door de stressreactie die mijn lichaam krijgt van de kou, word ik juist erg rustig. Het is echt een ontlading voor mij. 

 

Niet alleen qua training, maar ook op het gebied van voeding helpt Aljan me verder. Ik ben gezonder gaan eten. Hij leerde me bijvoorbeeld kefir maken en ook de recepten van zijn website maak ik vaak. Als hij een nieuw recept heeft, dan deelt hij die met mij. Ook hebben we bekeken welke supplementen geschikt voor mij zijn als aanvulling op mijn voedingspatroon.

 

Ik weet inmiddels dat mijn lichamelijke en mentale toestand erg veel met elkaar te maken hebben. Een half jaar sporten met Aljan heeft me ontzettend veel rust in mijn hoofd en ook plezier gebracht. Ik zit goed in m’n vel, voel me stukken beter en daar ben ik erg blij mee. Mensen die met een depressie zitten of in een burn-out zou ik echt aanraden om met Aljan contact op te nemen. Probeer het gewoon een maandje. Als ik echt een slechte dag heb en mezelf van de bank moet slepen, dan ga ik toch. De eerste 5 minuten zijn dan even doorbijten maar ik weet dat ik me 100% beter voel als ik klaar ben. Je krijgt hoe dan ook een positieve boost. Had ik dit geweten, dan was ik veel eerder begonnen! 

Geinspireerd?

Aljan Tempel - Studio Tempel 
info@aljantempel.nl |  06 10599810

bottom of page