top of page

Lex dijkstra

“Na twee weken had ik veel meer energie.

De winst op lange termijn is fantastisch. 

Nu ik weet wat mijn lichaam nodig heeft, ben ik in mijn beste vorm en voel ik mij ook mentaal een stuk sterker.”

Succesverhaal: Topsporter als herboren door 'écht eten'

In 2018 werd Lex Dijkstra, toen 23, tweede op het NK. Maar in het jaar na die grandioze zilveren plak liet zijn lichaam hem grandioos in de steek. Onverklaarbaar leek het. Het sportieve lijf dat eerst zijn vriend leek, werd nu zijn vijand. Niemand had een oorzaak kunnen vinden. Lex kwam in mei bij mij. Vertwijfeld. “Wat is er met me aan de hand?” vroeg hij, en “Wat kan ik eraan doen?”

Compleet ander voedingspatroon

Ik verrichtte bloedonderzoek. Daaruit bleek dat ei en gluten hem de das om deden. Toen zijn dagelijkse kost. Dankzij het traject ‘Nu écht eten’ stapte hij over op een compleet ander voedingspatroon, helemaal toegespitst op zijn behoefte. Nu kwam Lex er pas echt achter hoezeer voeding je conditie, je weerstand en je prestaties bepaalt.

Het hielp hem er weer helemaal bovenop. En meer dan dat. In oktober en november schaatste hij in Thialf twee persoonlijke records. Dat was in juni nog ondenkbaar geweest.

 

Niet op halve kracht

Alle inspanningen waren niet meer met zijn studie te combineren. Daarom stopte Lex in juli 2020 met zijn professionele schaatscarrière. “De schaatssport is in Nederland zo professioneel dat je het op halve kracht niet gaat redden”, verklaarde hij bij zijn afscheid. Terug naar de suikers en de koolhydraten wil hij niet meer; hij voelt zich fysiek en mentaal zoveel sterker. Gestopt of niet, Lex blijft ‘écht eten’.

 

Lees hier een interview met Lex: “Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam”.

Geinspireerd?

Aljan Tempel - Studio Tempel 
info@aljantempel.nl |  06 10599810

bottom of page