top of page

Nu écht afvallen!

Heb je overgewicht en wil je daar echt van af? Maar is afvallen iets waar je tegen opziet? Heb je het vaker geprobeerd en ‘gezien dat het toch niet lukt’? Blijf je maar bezig met je gewicht?  

Voor je het weet ben je dag in dag uit bezig met afvallen. Dan ben je dag in dag uit bezig met eten, of je nu eet of niet. En met piekeren. “Waarom lukt het niet? Ondanks alles? Ik zou toch beloond moeten worden voor wat ik allemaal doe.”

pexels-trang-doan-793785.JPG
Vet verbranden

Er zijn een paar dingen die je moet weten die ze je nog niet hebben verteld. Ten eerste: afvallen hoeft niet zwaar te zijn. Die calorieën zijn namelijk NIET de hoofdoorzaak van overgewicht. Die voorstelling is ronduit misleidend. De werkelijke oorzaak is verstoring van je hormoonsysteem. Die verstoring zorgt voor een stofwisselingsprobleem, waardoor 1. eten snel wordt omgezet in vet en 2. vet verbranden moeilijk wordt. Zo vertelt je lijf jou dat je honger hebt, terwijl je geen energie tekortkomt. Dat gevoel zorgt dat je in je hoofd continu bezig blijft met wat je niet mag. Je creëert juist frustratie waar je ongelukkig van wordt.

Lekkerder

Het eten is niet alleen lekker, je voelt je ook lekker. Ook heb je een lekkerder gevoel over jezelf. En let op: het gaat hier om een duurzame verandering. Het voelt zoveel beter dat je niet meer terug wilt naar je oude patroon.

Succes motiveert

Ga die strijd dus niet aan, maar kies voor nú echt afvallen. Je gaat over op onbewerkte, natuurlijke voeding. Voeding waarvoor wij als mens gemaakt zijn en waar ons lichaam het allerbest op functioneert. Je merkt dat je succes hebt en succes motiveert. 

 

Door je te focussen op de hoeveelheid heerlijk eten die je wél mag hebben is de grootste stap al gezet. Het is lekker, het is goed, het is écht. De recepten zijn eenvoudig te integreren in het gezinsleven. Je leert je nieuwe voedingspatroon in te passen op een manier die voor jou werkt. Dat verschilt per persoon. Ook streefgewichten verschillen per persoon. Nú echt afvallen heeft een persoonlijke aanpak, of je nu tien of vijftig kilo kwijt wilt.

"Dat is niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker!"
bottom of page