Darmklachten? Voel je beter en gezonder met écht eten! 

Heb je prikkelbaredarmsyndroom (PDS) of andere darmklachten? En kom je daar maar niet van af?

Met écht eten kun je veel darmklachten verhelpen of verzachten. De échte oorzaak van je klachten kun je nu écht aanpakken.

Niet voor even, maar blijvend.

 

Hoe doe je dat? Met gezond eten!
De juiste voedingstoffen in de juiste hoeveelheden, afkomstig uit écht eten.
Dat is niet alleen gezond, maar ook nog eens ontzettend lekker.

Op zoek naar de oorzaak

Het hebben van darmklachten kan erg vervelend en frustrerend zijn. Vaak blijft de échte oorzaak onbekend. Dat is jammer want er is in de meeste gevallen écht wat aan te doen. De oorzaak van darmklachten kan in veel gevallen worden verklaard door de volgende dingen: 

  • Voeding intoleranties

  • Overgroei van bacteriën, schimmels of een parasitaire infectie

  • Dysbiose van het darmmicrobioom 

  • Beschadiging van de darmwand

  • Verstoring in de communicatie tussen de hersenen en de darmen

Image by Dovile Ramoskaite
Organische groenten

Meten is weten

Het spijsverteringskanaal is meer dan een passage van mond tot kont. In de darmen huizen miljarden bacteriën, virussen en schimmels. Deze zitten daar niet alleen voor de lol en ze hebben meer taken dan alleen het helpen met het verteren van voedsel. Zo reguleert het darmmicrobioom de stoelgang, produceert enzymen, vitamines en neurotransmitters, ondersteunt de ontgifting en traint het immuunsysteem.

 

Een disbalans in het het darmmicrobioom kan een scala aan vervelende klachten in de darmen en door het hele lichaam geven, waaronder PDS. Tijdens het ontlasting onderzoek kijken we o.a. naar de werking van de vertering, de zuurgraad van de ontlasting en of er een overgroei aanwezig is van schadelijke bacteriën, gisten en parasieten die de PDS klachten kunnen verklaren. 

 

Ook voedingsintoleranties kunnen zeer uiteenlopende fysieke en mentale klachten veroorzaken waaronder PDS. Daarom onderzoeken we 22 van de meest voorkomende voedingsintoleranties en allergiën.

Hoe werkt het?

Stap 1:

kennis maken.

Tijdens de kennismaking, nemen we uitgebreid door wat je klachten zijn, je hulpvraag en je verwachtingen ten aanzien van de behandeling en de resultaten. 

Van mijn kant informeer ik je over wat ik voor je zou kunnen betekenen hierin en geef je een realistisch beeld over wat voor resultaten er haalbaar kunnen zijn met mijn begeleiding.

Stap 2:

meten is weten.

Stap 3:

coaching en behandeling.

Om een goed beeld te krijgen van het ontstaan van jouw darmklachten laat ik laboratoriumonderzoek doen. Dit kan bloed, urine en/of 

ontlastingsonderzoek zijn. Het doel hiervan is om een beter beeld te krijgen van het ontstaan van jouw darmklachten .

Tijdens het consult bespreken we samen de reden(en) om extra onderzoek in te zetten.

Het eerste consult duurt meestal een uur. Vervolgconsulten zijn korte consulten van ongeveer een half uur en vinden over het algemeen om de 2 weken plaats.

De kosten zijn compleet afhankelijk van de gestelde doelen. De programma's en kosten staan hieronder. Veelal krijgt u de consulten via uw zorgverzekeraar vergoed.

Darmklachten

basis

Inclusief vier consulten

749,-

Gespreid betalen mogelijk

PDS

uitgebreid

Inclusief vier consulten

849,-

Gespreid betalen mogelijk

PDS

compleet

Inclusief vier consulten

949,-

Gespreid betalen mogelijk