top of page

Joricke
Ondraaglijke menstruatiepijn

“Door het programma ben ik erachter gekomen waardoor ik al jaren ondraaglijke menstruatiepijn had. 

Een paar aanpassingen in mijn voedingspatroon en het is opgelost. 

Bizar. Dit had ik veel eerder moeten doen.”

Succesverhaal: "Hoe de juiste voeding mijn ellende oploste."

Had het me een jaar geleden verteld en ik had je gezegd dat je een hoge boom kon opzoeken. Misschien had ik he niet gezegd, maar ik had het wel gedacht. Ik hou van lekker eten, van wijntjes en van gezelligheid. Echt gezond eten was een ver-van-mijn-bed-show en ik ging er vanuit dat gezond eten per definitie alles behalve prima te doen zou zijn. Toch veranderde daar iets in een paar maanden geleden.

 

Zo lang ik me kan herinneren had ik last van ellende en pijn in mijn buik tijdens m’n menstruatie. Vaak was het zo ernstig dat ik flauwviel, moest overgeven en dus letterlijk niet meer kon functioneren. Ik heb een eigen bedrijf, dus het zou vrij lastig zijn als ik op het ‘moment-supreme’ net bij een klant aan tafel zou zitten.

 

Door de huisartsen werd ik steeds weggestuurd. “Ga maar weer aan de pil of slik rond de dag dat je ongesteld wordt 3 ibuprofen per dag”. Niet een ideaal advies. Dus ik deed wat iedereen doet bij lichamelijke klachten anno 2020… juist: Het internet op!

 

Zo maakte ik kennis met orthomoleculaire therapie. Ik las hier veel over en begon te begrijpen hoe belangrijk goed voedsel is voor je darmen, je hormonen en daarmee dus hoe je je élke dag voelt. Ik kwam uiteindelijk bij Aljan terecht. Met hem startte ik een programma waarin hij voedingsadviezen gaf (die echt prima te doen zijn, óók als je van lekker eten houdt) en ik deed een test voor voedselintoleranties.

 

Hier kwam uit dat ik extreem reageer op kaas en melk. Vrij zuur, want mozzarella en feta zijn m’n levenspartners, maar voor de goede vrede liet ik het staan. Na een maand of 3, 4 was ik gewoon van mijn pijnklachten af. Echt bizar. ik ben er onwijs gelukkig mee, want het is jaren lang echt een blok aan mijn been (of buik ;)) geweest.

 

Kortom heb je klachten waarmee je steeds wordt weggestuurd maar waarvan je zelf weet: dit hoort gewoon niet zo te zijn? Ga dan eens op intakegesprek bij Aljan. Nee heb je, ja kan je krijgen!

Geinspireerd?

Aljan Tempel - Studio Tempel 
info@aljantempel.nl |  06 10599810

bottom of page