top of page
Hoe weet je of je de juiste vetzuren en genoeg vetzuren in je lichaam hebt? En waarom is dit van levensbelang?
De omega-3 index test 

Omega-3 is ontzettend belangrijk om je gezondheid op peil te houden. Dit geldt al vóór je geboorte tot het einde van je leven. Toch heeft Omega-3 nog niet de belangrijke status van bijvoorbeeld vitamine D en wordt ons omega-3 gehalte niet standaard gemeten bij een bloedonderzoek. Daarom maak ik gebruik van de Omega-3 Indextest. De resultaten kunnen je namelijk helpen met het zo snel mogelijk oplossen van jouw gezondheidsklachten.

 

De Omega-3 Indextest is een gemakkelijke bloedanalyse waarmee de vetzuursamenstelling van jouw celwanden wordt gemeten. Een druppeltje bloed, verkregen met een vingerprikje, is genoeg om 26 vetzuren te meten.

 

Misschien vraag je je af waarom een goede vetzuursamenstelling zo belangrijk is.

Salmon
"Wat je eet, dat wordt je lichaam!"
Dat zit zo. 
Salmon

Ons lichaam is zelf niet in staat om omega-3 vetzuren aan te maken. Daarom moeten we het via onze voeding binnenkrijgen. Maar de gemiddelde Nederlander eet zo weinig vette vis, en zoveel omega-6 rijke plantaardige oliën, dat er gemiddeld maar ongeveer 4% omega-3 vetzuren in zijn celwanden zijn ingebouwd. Dat terwijl een index tussen 8-12% gewenst is.

 

Als je Omega-3 index laag is, is dit een indicatie van een ontsteking stimulerende soep in jouw lichaam. Het gevaar hiervan is dat chronische ontstekingen zich ontwikkelen. Dit kan verschillende gezondheidsklachten veroorzaken en daarbij ligt het ten grondslag aan nare welvaartziektes zoals kanker, diabetes en depressie.

Het is dus van levensbelang om een goede balans tussen beide omega’s te hebben. 

De Omega-3 Indextest geeft snel en eenvoudig inzicht in jouw balans, zodat we samen gericht actie kunnen ondernemen en jij sneller van je gezondheidsklachten afkomt. Meten is weten!

bottom of page